Specials

Speciale wensen

In principe is alles mogelijk wat betrekking heeft op motoren of metaal. Te denken valt bijvoorbeeld aan op maat gemaakte rolkooien, (de)montage van motoren, complete uitlaatsystemen, afdraaien van vliegwielen, bewerken van alle soorten onderdelen, enzovoort, enzovoort. Als je speciale wensen hebt, laat het dan weten. In overleg is er veel mogelijk.

Ultra lichte krukas

Een voorbeeld van een speciale wens is het construeren van een ultra lichte krukas. Zijn belangrijkste taak is het volgen en duwen van de zuigers. De wangen van krukas kunnen aanzienlijk lichter gemaakt worden, terwijl de krukas deze functie nog uitstekend kan vervullen. Het is, net als bij het afdraaien van een vliegwiel, zaak om zo min mogelijk roterend gewicht te hebben, om zodoende de verliezen zoveel mogelijk te beperken. De energie die voorheen gestoken werd in het versnellen en vertragen van de krukas kan nu in de versnelling van de wielen gestopt worden. Resultaat: een verlaging van de aandrijfverliezen en een toename van het vermogen op de wielen. Hieronder zie je het proces van het verlichten.

Onderstaande superlicht vliegwiel is gemaakt uit een plak aluminium. Op deze manier kan er voor elke motor een passend vliegwiel gemaakt worden.

NB Chiptuning is bij ons niet mogelijk. Uiteraard kunnen wel de resultaten van een chip gemeten worden op de rollenbank. Als (beter) alternatief, werken wij met DTA systemen.