Tuning

Motortuning

Specialiteiten

Eén van de specialiteiten van ons bedrijf is het tunen van motoren. In principe maakt het niet uit welk type of soort motor het is. Straat- of racemotoren, diesel- of benzinemotoren, auto- of bootmotoren. Audi, Toyota of Opel. Alles is mogelijk.

Er zijn veel manieren van tuning mogelijk. In nauw overleg kunnen we voor iedere auto de juiste aanpak bepalen. Alles hangt ook af van je eigen wensen en hoeveel geld je te besteden hebt.

Mogelijkheden t.a.v. tuning zijn;
–    Flowen van cilinderkoppen
–    Afdraaien van kleppen, vliegwielen en krukassen.
–    Aanpassen van kleppen, klepveren en inlaatsystemen.
–    Throttle bodies.
–    Installatie en afstellen van programmeerbaar motormanagement
–    Montage en configuratie van turbosystemen

Apparatuur

Voor het reviseren en tunen van motoronderdelen is veel professionele apparatuur aanwezig waarmee vrijwel alle gewenste handelingen verricht kunnen worden. Zoals draaibanken, frees, vlak, speciale boren en meetapparatuur. Elk gewenst onderdeel kan hiermee gefabriceerd c.q. aangepast worden. Kijk voor foto’s van bewerkingen op defotopagina.

Kosten

Ook het reviseren van een (deel van een) motorblok is mogelijk. Dit is in veel gevallen een kostbare aangelegenheid. Het is duidelijk een investering om gedurende langere tijd te genieten van een motorblok in goede conditie.

Eén van onze principes is om met de klant mee te denken en altijd te zoeken naar een passende oplossing. Ook ten aanzien van de kosten. Indien een nieuwe inlaatklep nodig is, is het logisch om die te bestellen bij de fabrikant van het betreffende merk. Ook kan dit onderdeel soms bij een andere fabrikant besteld worden, maar dan tegen een lagere prijs! Altijd zonder op kwaliteit in te leveren, vaak is zelfs een hogere kwaliteit haalbaar.